Leve de eindejaarsfeesten, zonder kostenexplosie!
Wist je dat een Belgische consument gemiddeld 591€ uitgeeft tijdens de eindejaarsfeesten? Ziehier enkele tips om je spaarvarken niet te hoeven kapot slaan of je broeksriem hard te moeten aantrekken.
Wist je dat een Belgische consument gemiddeld 591€ uitgeeft tijdens de eindejaarsfeesten?
Ziehier enkele tips om je spaarvarken niet te hoeven kapot slaan of je broeksriem hard te moeten aantrekken.
- De eerste tip die Cetelem je geeft is impulsieve aankopen vermijden:
- Leg eerst een globaal budget vast en daarna een budget per persoon. Voorzichtigheid voor alles, geef niet meer uit dan je hebt.
- Maak een lijstje op, bijvoorbeeld op je telefoon: de naam van de persoon, het geschenkidee en het budget. Het voordeel is dat je jouw telefoon altijd bij de hand hebt.
- Vergelijk de aanbiedingen van de verschillende merken, op internet en in de winkel. Promotiecodes, uitverkopen of cashback-acties kunnen interessant zijn om heel wat geld te besparen en je globale eindejaarsfactuur onder controle te houden.
- Werk je lijst bij na iedere aankoop. Zo weet je op elk moment hoeveel van je globaal budget je nog kan spenderen.
In sommige families is het de gewoonte om een trekking te organiseren. Ieder familielid verwent één ander persoon in plaats van geschenken voor iedereen te kopen. Soms legt de familie een pot samen en koopt een gemeenschappelijk geschenk, meestal iets duurder en vaak meer gewaardeerd.
En wat met tweedehandsgeschenken? Vinted, Marketplace en 2dehands.be staan vol met voordelige zoekertjes. Voorwerpen in perfecte staat die particulieren opnieuw verkopen. Het is niet voor niets dat deze websites net voor de kerstperiode het grootst aantal bezoekers hebben.